Kaufland civilizeaza albanezii

Kaufland s-a deschis pe 2 februarie 2006 si in Alba Iulia. Eu abia acum am ajuns sa imi pierd timpul serios prin el. Dintre toate hipermarketurile in care am fost acesta imi aminteste cel mai bine de americanul Wal Mart. De la modul de aranjare a marfurilor, politica de coada mai mica de 10 minute si reducerile masive.

Pentru ce il admir cel mai mult e insa “educatia” ce o ofera. Adica… au carucioare pe care le poti lua doar daca pui in ele o fisa de 0,5 lei. Fisa ce o poti recupera doar cand duci caruciorul inapoi in “adapost”. S-a dezvoltat astfel un stil nou de cersit. Sunt cei ce vin sa ceara sa ii lasi sa duca ei caruciorul. E un cersit mai altfel pentru ca e practic o remunerare pentru o munca depusa: 0,5 lei daca duci caruciorul pana acolo! Iar tot la capitolul acesta mai fac o remarca: la “Relatii clienti” ai sansa sa schimbi orice bacnota in monezi de 0,5. Deci nu doar ca nu iti da o guma Orbit sau un pachet de chibrituri in loc de rest, se ofera ei sa iti schimbe in marunt!

Asa invata si cei de aici despre drepturile clientului. Ca marfa ce expira intro luna nu mai are ce cauta in magazin mult timp, ca ORICE produs poate fi returnat si ca la casa se poate vorbi frumos cu oricine.

Cu toate acestea nu e de mirare ca a ajuns destinatia No.1 a cumparaturilor in Alba si ca lumea de peste granita are chef de dans aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + three =