Romania mai are si portiuni de uscat


E mai mult de o saptamana de cand auzim de coduri galbene, portocalii, rosii sau alte culori din spectrul nuantelor calde. Ii compatimesc pe oamenii aceia. Ii compatimesc pentru ca am fost intro situatie asemanatoare, nepermitandu-mi sa spun ca o situatie chiar mai proasta. Apropiatii stiu… Padis, 2006, 10 zile de ploaie, corturi ude, apa pana in brau, drumuri rupte. 20 de copii in the middle of nowhere, fara hrana, fara haine uscate, fara semnal, fara vreo posibilitate aparenta de a ajunge in civilizatie. Pariez ca daca ar fi ajuns vreo echipa media la noi si totul s-ar fi intamplat anul asta ajungeam direct in jurnalul de 19:00 si apoi invitati la OTV (subestimandu-ne situatia dinnou).

Dar sa ma intorc la ideea de baza… E o competitie intre toate calupurile de stiri, care ofera cele mai inspaimantatoare titluri pentru stiri: “Romania de dupa potop”, “Inca o zi de cosmar”, “Viitura ucrainiana ameninta Moldova”,“Evacuati cu forta”, Inundatii transformate in circ,
Cate si mai cate… nu le mai mentrionez ca sunt in fiecare zi la televizor… si doar asta!

Dar guess what… Romania mai are si portiuni de uscat! Portiuni in care se intampla si altceva. In Romania si in toata lumea de altfel. In Bucuresti va incepe inchiriatul bicicletelor (doar 100 RON/an, m-as baga), Mars cumpara Wrigley’s, Nadal castiga turneuri peste turneuri, Lenny Kravitz face show in Bucuresti, Lufthansa e in greva si noi inca suntem sub pecetea raportului negativ al UE cu privire la coruptie (dar acolo nu e atat de grav ca doar bulgarii au fost sfaditi mai rau decat noi.. .hahahaaa… ce nashpa sunt ei!).

Dar trece repede si va incepe un alt subiect comun pe ecrane: campaniile electorale. Numai americanii sa fie bantuiti de activitatea lui Obama? Nu degeaba avem noi atatea partide!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *