Liviu Vasilica reloaded

Daca esti roman si nu indragesti nimic din muzica populara atunci… parle a ma main! Preferatul meu dintodeauna era Liviu Vasilica… Cum mai jucam noi rentz in ultima banca din liceu cantand “Hai hai cu trasioara” la fiecare carte buna!
Dar Liviu Vasilica a murit in octombrie 2004 la doar 54 de ani. A fost rapus de boala pe care o trata ca doctor. Il admiram nu doar pentru muzica ci si pentru ca aprecia cu adevarat folclorul veritabil. Colectiona costume, ba chiar le cosea el insusi. Mergea prin satele din zona Teleormanului si aduna comorile umplute de praf. Era un culegator de folclor. A infiintat ansamblul Teleorman in anul 1987 dar dupa moartea sa nu am mai auzit nimic despre el. Doar melodiile din playlist care au fost cu mine in State, la Bucuresti (caci si Bucurestiul e un fel de strainezia) si in Franta.
Dar acum 2 zile aud bine-cunoscutul ritm la televizor. Happy Hour. Ce sa fie, ce sa fie! Mare bucurie cand aflu ca fiul sa, Florin Vasilica, a preluat ansamblul si duce mai departe ce a inceput tatal sau. El zice: “Tot ceea ce fac este în amintirea tatălui meu, regretatul Liviu Vasilică… Să nu uităm că cei plecaţi dintre noi sunt deasupra şi privesc de acolo din umbră, călăuzind mai departe paşii noştrii… “

Sanatate multa sa aiba, sa poata veni si la nunta mea, ca eu pe ei ii vreau artisti pe scena!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *